info@hrki.hr 0915144901

slaba struja

TK instalacija.


Pod pojmom TK instalacija podrazumijevamo električnu instalaciju malih napona, koja služi za prijenos i razvod informacija unutar jednog zatvorenog prostora.

Prema namjeni TK instalacije obuhvaćaju:

  • Telefonske instalacije
  • Antenske instalacije
  • Vatrodojavne instalacije
  • Protuprovalne instalacije
  • Portafonske instalacije
  • Instalacije za umrežavanje računala
  • Instalacije za video nadzor

Izvodimo sve vrste instalacija slabe struje.

Portafonske instalacije

Uz ostale radove izvodimo i ugradnju portafona u nove objekte, kao i zamjenu dotrajalih uređaja i instalacija na starijim objektima. U obzir dolaze: audio ili video portafoni, analogni audio i video portafoni, digitalni audio i video portafoni ili digitalni interkom aparati. Vršimo ugradnju i žičnih i bežičnih.


Preporučamo renomirane i dokazane tvrtke, ali i najbolja rješenja za Vašu konkretnu situaciju kako bi postigli najpovoljniji omjer cijene i kvalitete. Naši dobavljači su među liderima u području razvoja inteligentnih sustava automatizacije kućanskih sustava. Uređaji su različitih izvedbi, ovisno o ožičenju.


Kombinacijom različitih interfonskih i videointerfonskih uređaja kao i gotovih kompleta, moguće je zadovoljiti potrebe različitih korisnika – od stanova, obiteljskih kuća do većih stambenih zgrada i nebodera.


Ozvučenja i razglasi

Bez zvuka niti jedna prezentacija, predavanje, zabava ili gledanje filma nije potpuno. Kako bi upotpunili doživljaj audio-video iskustva, u ponudi imamo kompletnu razglasnu opremu za konferencijske dvorane, uredske i javne prostore, sustave za kućna kina i multiroom. Za izvedbu ozvučenja oslanjamo se isključivo na opremu provjerene kvalitete (Yamaha, Bose, JBL, AMC, Wharfedale, Sennheiser, Creator, Aparte, Mackie, Harman Kardon, idr.)

Vatrodojava

Kontrolirana vatra je najkorisnija vatra. Ona nekontrolirana prouzročit će neželjene prizore u kojima mogu biti ugroženi životi, a često je imovina potpuno uništena. Sustavi za vatrodojavu, ključni su element u smanjivanju štete prilikom požara i rade u sprezi sa stabilnim sustavima zaštite od požara, koji su propisani zakonom RH za sve objekte s povećanim rizikom odpožara. Visoka profesionalnost i kvaliteta posebno dolaze do izražaja prilikom izvedbe ovih uređaja.

Informatičke mreže

Umrežavanje je imperativ. Informacije, koje dobivate čitanjem i ovog teksta su rezultat umrežavanja. Bez umrežavanja je danas nemoguće funkcionirati, čak i privatno, a o poslovnoj sferi da i ne govorimo.


Kad govorimo o umrežavanju, govorimo u prvom redu o mrežama. Današnje mreže su opsežne i složene i sve je više komponenti koje trebaju opsluživati. Zbog toga su izvedbe mreža pravi izazov za izvođače, jer izvođenje radova zahtjeva iznimnu preciznost u izvedbi i poznavanje strukture materijala kojima se izvođači koriste....


Mi Vam nudimo vrhunsku izvedbu informatičke mreže. Prednosti su ogromne. Na vrijeme dobiti pravu informaciju stvara veliku prednost pred konkurencijom. Upravo to postižete kvalitetnim korištenjem računalnih mreža. Dijelite podatke, koristite zajedničke pisače, surfajte internetom .. ili jednostavnije ... napravite kvalitetnu lokalnu mrežu. Učinite Vaše rezultate još boljima ... bilo da želite UTP ili optičke veze. Vršimo usluge spajanja optičkih kablova i izvođenja cjelokupnih optičkih mreža: bilo da se radi o multimodnim ili monomodnim varijantama. Raspolažemo s najmodernijim uređajima te pri završetku radova naš klijent dobiva ceftifikat o učinjenom mjerenju i propusnosti svakog pojedinog kabela. Uz standardne mreže UTP 10/100/1000 i bežične sustave, izvodimo i mreže pomoću optičkih vlakana koji omogućuju prijenos signala na veće udaljenosti.


Strukturno kabliranje (LAN)

U komunikacijskim kanalima pojavljuje se sve veći broj korisnika, različiti protokoli i tehnologije, te multimedijske aplikacije koje zahtijevaju sve veću mrežnu propusnost. Nagli razvoj interneta doveo je do drastičnih povećanja zahtijeva prema vrsti i zadaćama same mrežne opreme, ali i samom broju opreme. Pored telefonskih i računalnih sustava, uz druge instalacije ove skupine, stvarala se je prava zbrka kablova, a cijeli sustav postao je nepregledan, nefleksibilan skup vrlo osjetljiv na otkaze. Kako bi na što efikasniji način zadovoljili rastuće zahtjeve korisnika, potrebno je postaviti komunikacijski sustav kojim će se smanjiti rizici od grešaka ili eventualnog pada sustava, ali i koji će omogućiti brzo i efikasno otklanjanje mogućih problema.


Kako bismo zadovoljili današnje korisnikove zahtjeve, najvažnije je izgraditi kvalitetnu mrežnu infrastrukturu visokih performansi.


Svi ovi zahtjevi mogu se vrlo efikasno zadovoljiti korištenjem strukturnog kabliranja. Ono osigurava mrežnu infrastrukturu višestruke namjene visokih performansi za Internet, video, pohranu podataka, telefonsku komunikaciju...


Antenske instalacije

ZAU , CATV, SATV - Ovi nazivi za instalaciju prijema i razvoda TV signala po objektu znače:

  • razvoda TV signala iz zajedničkog antenskog uređaja - ZAU
  • razvoda TV signala iz kabelske TV - CATV
  • razvoda TV signala iz satelitskog prijema – SATV

Razvod kabelske televizije u gradovima provodi se, gdje god je to moguće, paralelno s telefonskom instalacijom. Planira se vanjski razvod u skladu s planom prostornog uređenja i tehničkim potrebama.

Antene

Antenski sustavi sa antenama za prijem TV signala postavlja se na krovištu objekta. Antene za VHF i UHF (zemaljske programe) postavljaju se na anteski stup. Antenski stup je čelični stup visine cca 3 m, koji se sidri za krovište čeličnim užetom i sidrenim vijcima. Stup je potrebno povezati na instalaciju IP pomoću vodiča PY6mmВ. Odabir antena radi se prema prijemnim kanalima područja na kojem se nalazi objekt. Satelitska antena s dipolima također se montira na krovištu objekta na pripadajuće nosače satelitske antene. Nosač satelitske antene vezuje se na instalaciju IP. Satelitska antena se bira prema satelitu kojeg hvata, te prema potrebnoj jakosti satelitskog signala. Prijemnici TV signala, pretvarači i pojačala postavljaju se u objektu što je bliže moguće antenama.

Prijemnici

Prijemne stanice za zemaljske i satelitske TV signale služe za prijem, pretvaranje i pojačanje signala primljenog na antenama. Ovi elektronički uređaji montiraju se u zatvorena kućišta, te se najčešće ugrađuju na zadnjoj etaži objekta (u blizini samih antena).


Izlazni nivo signala na izlazima iz prijemnika obično je cca 100 dB/µV što, normalno, zavisi o proizvođačima opreme i potrebama same instalacije. Stanice se napajaju NN naponom 220V, a kućište se povezuje na IP sabirnicu vodičem PY6mmВ. Iz stanice razvodi se jedan ili više kabela (75Ω koaksijalni niskogušeći) po objektu. Kabeli se na kraju zaključuju otpornikom 75Ω.

Razvod s odcjepnicima i utičnicama

Postoji više načina razvođenja instalacije TV, što zavisi o konfiguraciji mreže, zahtjevima investitora te broju potrebnih TV utičnica u objektu.


Kod razvoda zemaljskih programa i kod razvoda CATV, obično se (u stambenim objektima) kroz stubište polaže glavni koaksijalni niskogušeči kabeli u PVC cijevi (npr: niskogušećim koaksijalnim kabelima tipa KEL 75-7-420 i KEL 75/5/173).


Na svakoj etaži postavljaju se tzv. odcjepnici TV signala (feritni odcjepnici) za 1, 2, 3 ili 4 grane (što zavisi o broju stanova na etaži). Odabir ovih odcjepnika vrši se prema proračunu gušenja signala, te potrebnom nivou signala na samoj utičnici (80-65dB/µV).


Kod razvoda satelitskih programa koriste se SAT DIGITAL kabeli u PVC cijevi. Na svakoj etaži postavljaju se tzv. multiswitch odcjepnici za 4 grane. Odabir ovih otcjepnika vrši se prema proračunu gušenja signala, te portebnom nivou signala na samoj utičnici (80-65dB/μV).


Za komercijalne objekte (hoteli, naselja, bolnice, trgovački centri, poslovne zgrade, itd..) projektiramo kompletne sustave prijemnog dijela, razvoda i distribucije i izrađujemo antenske sustave za prijem i distribuciju signala putem koaksijalne, UTP (CAT6/7) i/ili optičke mreže.


Novia situacija

S krajem analognog emitiranja TV signala na području Europe i prelaskom na digitalni signal, raste ponuda novih kanala i kanala u visokoj (HD) rezoluciji, te postaje neophodna nadogradnja i implementacija nove i modernije opreme.


U mogućnosti smo nadograditi i sve postojeće antenske sustave novom generacijom opreme i većom ponudom kanala. Instaliramo profesionalnu antensku opremu za prijem TV programa u najnovijoj digitalnoj i tehnologiji visoke rezolucije, uključujući opremu za IPTV standard distribucije, a zajedno s velikom ponudom TV kanala.


Bilo da je riječ o kompleksnim sustavima IPTV, nadogradnji postojećih sustava ili malim sustavima za individualne korisnike, pronaći ćemo najadekvatnije rješenje u financijskom i tehničkom smislu.


Telekomunikacijski sustavi

Ukoliko tražite rješenja za sustav komunikacija unutar Vaše tvrtke, ustanove, organizacije... na pravom ste mjestu! Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu u implementaciji telekomunikacijskih rješenja nekih od najpoznatijih svjetskih proizvođača telekomunikacijske opreme, u mogućnosti smo Vam ponuditi razvoj rješenja prilagođenih potrebama svakog klijenta ponaosob, u području poslovnih telekomunikacijskih sustava, hotelskih rješenja koja po potrebi mogu uključivati i aplikacije za recepcijsko poslovanje, rješenja za pozivne i kontaktne centre ili rješenja za dojavne i upravljačke centre hitnih službi i slične situacije, kao i za bolnice, poglavarstva, školske i fakultetske ustanove... Zapravo, za sve pravne i fizičke osobe. Nudimo kompletnu uslugu projektiranja, dobave, instalacije i održavanja telefonskih sustava i telefona, te ostale opreme isključivo renomiranih proizvođača.


Opremate li svoj ured ili poslovni prostor i potrebni su vam preduvjeti za moderno poslovanje - dobrodošli! Kod nas možete riješiti svoju situaciju rješenjima na najvišem nivou. Naš će Vas iskusni i visokoprofesionalni tim opremiti najnovijom telefonskom, mrežnom i informatičkom opremom, koju ćemo implementirati u najadekvatnija rješenja maksimalno prilagođena Vašim potrebama. Digitalni, analogni i IP telefoni – svejedno. Uz maksimalno povoljan odnos cijene i kvalitete. Na ponudi Vam je i instalacija Gsm gatewaya da tako mobilno i fiksno pretvorite u jedno. Time dobivate mogućnost zvanja mobilnih mreža s Vaših fiksnih telefona po minimalnim cijenama razgovora.

Reference

Restoran Gastro Globus
Noćni klub H2O
Choco café
Excelente Bar
Night Club BBS
Caffe Bar BBS
ROCKS beach club

Noa Beach Club
StorySupercaffé
La Bodega Zagreb
La Bodega Zadar
La Bodega Dubrovnik
NavigatorClub Slavonski Brod

TEAM CLUB Zagreb
Ferax Caffe bar & Night club
Caffe bar Ferax
Teatro Sokol
Zlatarne ZAKS
Argentum

Wurst Bar Harmica
Renić Grill Maksimir
Apartmansko naselje Betina
Apartmani Murter
Obiteljske kuće Hvar
Obiteljske kuće Štikovica

HRKI d.o.o.

Kružna Zadvorska 2.odvojak 2
10000 Zagreb, Hrvatska

Mob 091 514 4901

Mail: info@hrki.hr